UDSALG 💕 UDSALG 💕 UDSALG

Hvilken kropsfigur har du?

Hvilken kropsfigur har du?

Lingeri føles fantastisk og giver os et boost, som ikke helt kan beskrives. Men, ikke alt lingeri passer til alle.

Så, hvordan finder du ud af hvilket lingeri, der passer til dig? Jo, først og fremmest er det vigtigt, at du er bevidst om hvilken kropsfigur du har og vælger dit lingeri ud fra den (og ikke ud fra hvad, der ser pænt ud på bøjlen eller modellen der har det på). Og tro mig når jeg siger, at det, at vælge lingeri ud fra sin kropsfigur, gør HELE forskellen og giver dig en laaangt bedre oplevelse, når du prøver og shopper lingeri.

Så hvordan finder du din kropsfigur?

Vi arbejder med 5 forskellige kropsfigurer. Hvis ikke du kan se og vurdere hvilken kropsfigur du har, når du kigger dig i spejlet, så find et målebånd frem og mål skuldre, talje og hofte. Skriv tallene ned i rækkefølge og læs med – når vi er færdige, kender du helt sikkert din kropsfigur!

Timeglas figur

(den der figur, som Marilyn Monroe og Jessica Rabbit har)

Timeglas figuren

En god tommelfinger regel er, at når dine mål f.eks. hedder 90-60-90, så har du en timeglas figur. Med andre ord, dine skuldre og hofter har samme mål, og din talje er defineret og har et mindre mål (du har ofte en stor barm).

Lingeri der passer til timeglas figuren

Her er du en af de heldige. Stort set alt sidder godt på denne her figur og det kan faktisk ikke gå galt for dig. Det skal dog lige bemærkes, at hofteholdere, bodysuits/teddy’er og corsager vil fremhæve timeglas figuren endnu mere.

Needless to say, lingeri i alle afskygninger bør være en del af dit klædeskab – og en rigtig vigtig del endda (hvis ikke du udnytter din timeglas figur, så er vi en del som vil elske at bytte). I gang med dig!

Triangle figur

(eller pæreformen - men det udtryk lyder altså ikke særlig flatterende, så det gider vi ikke bruge)

Triangle figuren

En kropsfigur, som mange af os vil dø for i øjeblikket og som er den absolutte nye 'IT' figur. Brede hofter og bagdel er SÅ in i øjeblikket - og du ved nok allerede hvem jeg refererer til her – oh yes, Kardashian pigerne. Man kan mene om dem hvad man vil, men de har uden tvivl fået vores øjne op for, at man er sexet også med bredde hofter, stor bagdel - og at man ikke skal ligne en af de helt skinny catwalk modeller for at være super sexet!

Nå, tilbage til Triangle figuren. Denne her kropsfigur er kendetegnet ved, at have bredere hofter end skuldre – og som regel også med en defineret talje.

Lingeri der passer til Triangle figuren

Opmærksomheden vil uden tvivl være på hofterne. Hvis du har det fantastisk med det – jamen så er det bare at gå i gang. Hvis du gerne vil fjerne fokus fra hofterne og fremhæve f.eks. barm eller talje, så skal du prøve en chemise eller negligee (og hvad er det nu lige det er – læs her), som typisk sidder flot tæt om barmen og falder let ned langs talje og hofter.

En bustier vil helt sikkert også fremhæve dine former ved, at give god støtte til barmen og dele opmærksomheden ud til hele kroppen. Du kan også prøve med en bh, som har en ruffle blondekant – det vil skabe noget mere volume omkring barmen og på den måde skab en illusion a’la timeglas figuren.

En sidste ting du kan prøve, er en bandeau bh/overdel - sådan en der går lige over – den vil give en illusion af, at dine hofter og skuldre er nogenlunde lige brede.

Rectangle figur

(aka pind eller stolpe figuren - nej vel, de to udtryk dropper vi også lige)

Rectangle figuren

Kvinder og piger der går lige op og ned, og ikke har defineret hofter, talje eller barm – kurver i det hele taget - ryger I denne her kategori. Dine hofter, skuldre og barm er nogenlunde lige brede og du har ikke en talje, som er defineret.

De fleste atletiske kroppe kan defineres som en rectangle figur.

Lingeri der passer til Rectangle figuren

Hvis du ikke har noget imod, at det sidder stramt og er malet på i taljen, så vil en corsage helt sikkert være dét, du skal prøve. Corsagen tilføjer de kurver, du ikke har fra naturens side og vil se vanvittig flot ud på dig.

Har du en lang overkrop, kan du med fordel prøve sæt, som inkluderer en god push-up bh, en underbust til at definere taljen (den minder om en corsage, men dækker kun taljen) eller en hofteholder, som går op i taljen (du kan se et eksempel på hvad jeg mener her).

Omvendt Triangle figur

(nogen kalder den isvaffel..(?!) – og siden hvornår, har vi ønsket at blive sammenlignet med en isvaffel? ”Hej, din krop har samme form som en isvaffel”. Det var et pænt nej tak – igen)

Omvendt Triangle figur

Et shout-out til alle de bredskuldret kvinder derude! Hvis du læser med her, så har du nu fundet din kropsform. Dine skuldre og barm/overkrop er bredere end dine hofter og du kan derfor godt have en meget atletisk lignende kropsform.

Lingeri der passer til omvendt Triangle figuren

Gå efter lingeri og undertøj med halterneck – det er dit absolutte must-have #1 i klædeskabet. Halterneck giver en illusion af smalle skuldre, fordi stropperne sidder omkring halsen og vil derfor fjerne fokus fra dine skuldres bredde. Heldigvis er der masser af forskellige modeller og styles af lingeri med halterneck, så du er ikke låst fast til bh sæt.

Har du en fald bagdel, kan du med fordel gå efter teddy’er og bodystuits med halterneck – de skaber og fordeler opmærksomheden til hele overkroppen.

Der findes også mange fine bralette sæt, som har halterneck og med et par frække stay up’s til, så kan det hurtigt blive din nye go-to redning.

Og et sidste trick til dig; gå med matchende sæt – det skaber en vis ”ligevægt” til kroppen.

Round figur

(eller æbleformen - vi behøver vist ikke kommentere yderligere på det udtryk)

Round figur

Det giver lidt sig selv – du er rund. Din kropsform har ikke en defineret talje og typisk er din torso og overkrop bredere end dine hofter.

Hvis du måler dig omkring bryst, talje og hofter, vil du se at dine mål ligger meget tæt på hinanden.

MEN, med det rigtige lingeri og undertøj, kan du skabe en illusion og definere nogle former.

Lingeri der passer til Round figuren

Chemisen er et oplagt valg for dig. En chemise gemmer maven væk i sit løse og lette lag af materialer omkring maven, men fremhæver og definerer samtidig barmen. Dem vil du helt sikkert føle dig super komfortabel og godt tilpas i.

En anden mulighed er en teddy, men husk at vælg den i en mørk farve til at starte med, da den mørke farve er meget klassisk og ikke giver en kaapoow effekt (specielt hvis du er ny i alt det med lingeri).

Har du allerede et fint sæt lingeri liggende, men som du altid ender med at ligge tilbage I skuffen? Prøv at sætte en let kimono til – du kan tage den ud over dit fine sæt og binde båndet i taljen, men samtidig åbne lidt op, så man kan se lidt af sættet (uden at du er helt blottet). Kimonoen giver et perfekt cover-up, uden at det ligner et cover-up.

Mine sidste 4 råd, inden jeg lader dig smutte...

1. Du bruger ikke nødvendigvis samme størrelse i en lingeri bh, som du gør i en almindelig hverdags bh. Så et godt råd er, at du ikke skal være bange for, at prøve en masse forskellige modeller og størrelser – det vigtigste er, at du vælger det, som sidder bedst og mest komfortabelt på dig.

Du må ikke være forfængelig med størrelsesmærket (som btw, ALTID skal klippes af – ligesom vaskemærker skal, not sexy).

2. Til dig der er newbie i lingeri verdenen, begynd med at bygge din samling op, med en blanding af almindelige undertøjs sæt og lingeri sæt – så kan du mixe dem og starte stille og roligt ud, så du stadig føler dig komfortabel.

Personligt foretrækker jeg sort – dels fordi det er klassisk, frækt og så kan det altid kombineres med andre sorte ting. Men det er jo en smagssag.

3. Vær ikke bange for at prøve over-the-top lingeri – du vil blive overrasket over hvor flot det faktisk sidder på dig og at det sjældent er ”så slemt”, som du forestiller dig. Her kan du igen, mixe det med en lidt mere basic ting – det kan eksempelvis være en open-cup shelf bh, som er ret fræk, men i stedet for at sætte et par bundløse trusser til, så kan du finde et par fine enkle brief eller string trusser, så det ikke bliver for meget på en gang.

Hele processen handler om dig og om, at du skal være komfortabel og tilpas i det, du har på. Er du ikke tilpas i det du har på, falder det hele til jorden, fordi du udstråler noget helt andet end det du skal :-)

Men go for it, prøv at kom lidt ud over din comfortzone.

4. Vær opmærksom på materialet og undgå at købe noget, du ikke er forelsket i – du vil alligevel aldrig få det brugt (ligesom de der knald røde lak stilletter, som var vanvittig flotte, men som stadig ligger I æsken).

Materialet skal føles lækkert mod huden og sidde godt på dig. Køb hellere én lækker ting, fremfor '3 for 2' tilbuds ting.

Se det som en investering i dig og din selvtillid. Igen, så handler det om DIG!

Alle kvinder er unikke, og alle kvindekroppe er forskellige. Du og din kropsfigur fortjener ”en god snak” om hvad I føler jer bedst tilpas i og hvad der er mest flatterende til jer.

Du skal altid være opmærksom på, hvad der får dig til, at føle dig godt tilpas – og det gælder både lingeri, kjoler og vinterfrakker. Den følelse du har, når noget bare sidder spot-on reflekteres i din attitude, din fremtoning og dit smil!

 

Go for it!