UDSALG | Priser ned til 39 kr.

Alt du behøver at vide om strømper!

Hvad er denier - og alt det andet du har brug for at vide om strømper!

I jagten på de helt perfekte nylon strømper, som både holder til lidt af hvert, passer til dit outfit eller lingeri og som vigtigst af alt passer præcis til dig og dine behov, er der flere ting du skal tage højde for. Vi hjælper dig på vej med viden om alt fra tykkelsen på dine nye nylonstrømper, til hvilken model du skal vælge og giver dig gode tips til at finde de helt perfekte strømper.

Denier

Denier er et udtryk man bruger omkring tætheden af strømperne, eller med andre ord hvor gennemsigtige strømperne er. Jo lavere denier, jo mere gennemsigtige er strømper - og jo finere og tyndere er strømperne.

Standard denier på strømper, som ofte bruges til et flot sæt lingeri eller til en fin kjole i byen, ligger typisk på 20 denier. Hvis du gerne vil have et par helt fine og delikate nylonstrømper til dit lingeri, skal du lidt længere ned til eksempelvis 15 eller 10 denier. Bliver denier lavere end 10, vil strømperne være enormt tynde og du skal passe meget på med alt hvad du kommer i nærheden af - det gælder både negle og stole.

Ønsker du derimod et par varme hverdags strømper, som ikke er gennemsigtige og som kan bruges på arbejde eller til at holde varmen, så skal du op i 40 denier eller mere. Her ville en 60 eller 80 denier nok være at foretrække.

Hvad er denier - og alt det andet du har brug for at vide om strømper!

Opaque

Opaque, vi ser ordet på rigtig mange strømper, men hvad betyder det egentlig? Opaque betyder direkte oversat uigennemsigtig. Altså strømper, som man ikke kan se igennem. Disse strømper ligger typisk på 60 + denier og er ofte dem vi bruger om vinteren, på job og for at holde varmen.

Du kan også støde på sætningen 'Opaque kant, fødder eller talje', hvilket betyder at der er et ekstra tykt lag nylon de steder - det kan enten være, som en forstærkning på det pågældende område eller fordi der er indsat en elastikkant på f.eks. et par thigh high strømper.

Opaque strømper

Tå forstærkning

Tå forstærkning, også kaldet shadow, er som ordet i sig selv siger, en forstærkning af strømpernes tæer. Det gør tå sektionen stærkere og ofte har denne sektion en smule mere elastisk, som giver tæerne mere plads at bevæge sig i.

Mange foretrækker strømper uden tå forstærkning, da det ser pænere ud i åbne sandaler og pumps. Men skal du have strømperne i en støvle, sneakers eller andre lukkede sko, vil en tå forstærkning med fordel give dine tæer mere komfort -  dog kun i det begrænsede omfang, det nu en gang kan lade sig gøre for et par strømper.

Tå forstærkning på strømper

Cuban hæl

En Cuban hæl er også en form for forstærkning af strømperne, denne gang er vi omme på hælen. Udtrykket Cuban hæl stammer tilbage fra de helt gamle dage, hvor soldaternes støvler blev forstærket med en såkaldt Cuban hæl, senere så man Cuban hæl på cowboystøvler, og trenden fortsatte op gennem 1600 tallet i de finere franske kredse - dog stadig kun på mændenes sko. I dag ser vi dem eksempelvis på professionelle danseres dansesko - både hos mænd og kvinder.

Tilbage til strømperne, hvor Cuban hælen i dag mest bruges som en form for statement og for at give strømperne et mere sexet look. Strømper med Cuban hæl har typisk også en bagsøm, som igen er et gammelt levn, men som i dag også bruges for at give strømperne et sensuelt udtryk.

Ønsker du strømper med forstærkning af hælen, så er det Cuban hæl du skal kigge efter.

Cuban hæl på strømper

Selvsiddende strømper

Selvsiddende strømper er et absolut must-have i alle kvinders garderobe. De selvsiddende strømper er thigh high strømper med silikonekant på indersiden, så de kan holdes oppe uden brug af hofteholder

Selvsiddende strømper er kendt for deres sex appeal og er et statement i sig selv. Har du et basic sort sæt lingeri, og tilføjer du et par selvsiddende strømper, så oser hele dit look med ét af sensualitet og forførelse.

Du skal være opmærksom på, når du ifører dig et par selvsiddende strømper, at du ikke må have hverken creme eller bodyolie på dine ben, da silikonekanten så ikke vil kunne sætte sig fast til benene og strømperne vil glide ned.

Skulle uheldet alligevel være ude, eller er silikonekanten blevet tør og slutter ikke ordentligt til omkring benet længere, så kan du med fordel fugte en vatrondel med en smule skintonic og tørre silikonekanten af, og dine selvsiddende strømper vil være så gode som nye.

Selvsiddende strømper

Bundløse strømpebukser

Bundløse strømpebukser er mest af alt noget vi forbinder med noget frækt og forførende. Men de bundløse strømper kan også andet end at se frække ud.

Bundløse strømpebukser er mere praktiske og faktisk er de også meget mere hygiejniske end almindelige strømpebukser, da de pga. det åbne skridt, giver underlivet ventilation. Det syntetiske materiale, som de fleste strømpebukser er lavet af, giver ikke dit underliv mulighed for at 'ånde', hvilket betyder at kroppen ikke kan komme af med varme og fugt.

Når kroppen ikke kan komme af med varme og fugt, skabes der et fantastisk miljø for bakterier, og hos nogle kan det gå hen og udvikle sig til svamp. Det giver samtidig sig selv, at hvis der ikke er ventilation og udluftning, så skabes der en kedelig indelukket lugt - det gælder såvel i hjemmet, som i underlivet. Det er værd at tænke over.

Bundløse strømpebukser

 

FIND DE PERFEKTE STRØMPER HER