0,00 DKK
English

Hvad er forskellen på lingeri og undertøj?

Lingeri! Lyder det bekendt? Det er et af de ord vi kender og tit hører. Vi tænker, at vi ved hvad det betyder, men er alligevel ikke helt sikre. Det er faktisk lidt en gråzone. I rigtig lang tid var det præcis sådan et ord for mig. Jeg tænkte ”Hvad er lingeri og hvor forskelligt er det fra undertøj?” ”Hvad er de forskellige typer lingeri?” Bustier, camisole, negligee – helt ærligt - ved du det? Hvis dit svar er JA, så tillykke - du må have været i branchen i (virkelig) mange år, men læs lige med og se om du ikke kan blive lidt klogere. Hvis dit svar er Nej – så er du kun nogle få scrolls væk fra, at vide alt hvad der er værd at vide.

Jeg har helt tjek på det nu ;-)

 

Om noget, så er lingeri en af de bedste måder, at få sin selvtillid helt i top og det fortjener alle piger – single eller ej! Du vil blive overrasket over, at se og mærke hvad et lille stykke tøj kan gøre for dig, og det taget i betragtning at ingen ser (udover din kæreste, måske). Det bedste ved det hele er at det det får dig til, at føle dig SÅ godt tilpas, glad og selvsikker. Lad os gennemgå alt det du behøver at vide om lingeri og du vil være SÅ klar til næste shopping.

 

Hvad er lingeri - og hvad er forskellen på lingeri og undertøj?

Lige til at starte med; lingeri er en type undertøj, men det omvendte er ikke altid tilfældet. Komfort er ikke det første man tænker, når man tænker lingeri, fordi det ikke er det, der er meningen med lingeri (lidt ligesom med Christian Louboutin stiletter – de er heller ikke lavet for at være super comfy at gå i, men for at se vanvittig flotte ud, give os en flot holdning og de røde såler giver os en følelse, som man kun kan forstå, når man har haft et par på). Lingeri er lavet til, at få dig til at føle dig attraktiv, sexet og selvsikker.

 

At kvinder kun har lingeri på for sin partner, er en kliche! Kvinder køber og går med lingeri hele tiden, måske ikke helt så meget som vi gerne ville på grund af prisen. Den høje kvalitet, som lingeri er lavet i, bl.a. luksuriøs silke, chiffon og blonde gør at det ikke er helt samme prisniveau, som når vi går ned i H&M eller andre steder. Men, de flotte og lækre designs er super flotte, detaljeret og alle pengene værd. Jeg mener at vi alle sammen fortjener lækkert lingeri og at vi meget oftere skulle tage på guilt-free shopping.

 

De forskelige typer af lingeri

1. Hofteholder

 

Hvad er en hofteholder?

 

 

Har du længe ville prøve hofteholdere? Vi har alle set et billede, som det her - og jeg må indrømme, at jeg tit har tænkt, at det så lidt kompliceret ud med strømpeclips (de der clips til strømperne). Jeg har også selv stået i kampens hede og prøvet at sætte de små clips fast strømpernes bagside, og er blevet mere og mere frustreret over, at når den ene endelig sad fast, så ….grrrrrr…. hoppede den anden af (jeg har også givet op et par gange, hvis jeg skal være helt ærlig). MEN, så fik jeg et fantastisk tip, som gør det super nemt, at sætte de små clips fast, og nu kan jeg sætte clips fast på strømperne OG få det hele på, uden at få sved på panden!

Du tager din hofteholder og dine strømper – ligger det hele på sengen, så det ligger på samme måde, som hvis du havde det på (en strømpe under hver clips) og så clips’er du strømperne fast på hofteholderen. Nu kan du tage dem på lige så nemt, som et par bukser – du skal dog lige være lidt forsigtig, så du ikke stikker en negl gennem nylonstrømperne – men det er en helt anden historie.

 

Men tilbage på sporet - hvad er en hofteholder?

En hofteholder er et slags “bælte”, som holder strømperne oppe og sørger for, at de bliver siddende og ikke glider ned. Hofteholderen har 4 stropper med clips for enden - aka. strømpeholdere - og er ofte en del af et sæt lingeri med enten bh, corsage eller bustier.

Du kan have hofteholderen på under en nederdel eller kjole, og i stedet for et par nylonstrømpebukser, have et par flotte stay up strømper på. Hofteholderen er SÅ lækker, at have på og man kan altså virkelig føle en forskel fra at have et par strømpebukser, som sidder og maser sig ind i taljen, til at kunne have et par stay up’s på – det føles bare mere sexet.

Du skal prøve det, især hvis du er ny i det her lingeri univers.

 

2. Bodysuit

 

 Hvad er en bodysuit?

 

Er du fan af bodystockings? Så er bodysuit’en lige noget for dig. Den er bare lige en tand mere sexet og så er den lavet i flotte designs og i delikate materialer som blonde, satin, wetlook, nylon med broderi osv.

De er vildt behagelige at have på og er super cool at bruge som top med et par denim shorts eller en nederdel over.

 

Jeg er personligt virkelig stor fan af bodysuits og bruger dem både som toppe, og har dem som regel også på under satinskjorter og lign. Om vinteren bruger jeg dem som 'undertrøjer' - det føles bare lige en tand bedre for selvtilliden, når jeg ved, at jeg også er lækkert klædt på inderst inde.

 

3. Matchende sæt

 

Matchende lingeri sæt

 

Lingeri sæt passer ALTID sammen – færdig bum!

 

Jeg ved ikke med dig, men jeg indrømmer gerne, at før i tiden, når det kom til hverdag og undertøj, så matchede det sjældent. Jeg havde ikke tid til at stå og finde trusserne der passede til den bh, som nu var hevet op af skuffen, og ofte så ryger trusserne jo også til vask før bh’en – og hvem har flere ens trusser til samme bh? Det har jeg (nu)!

Jeg fandt nemlig ud af, at når jeg startede dagen med et lækkert sæt undertøj eller lingeri som passede sammen, så følte jeg mig meget bedre tilpas allerede inden jeg havde fået dagens outfit på. Det løftede bare lige humøret og jeg følte mig en tand mere ”put together”. OG, derfor køber jeg nu altid minimum to par trusser - tit både en string og en brief trusse - når jeg køber nyt undertøj og lingeri.

 

Nogle gange er det altså de små ting, som gør den store forskel – ikke dermed sagt, at du flyver rundt på en lyserød sky hele dagen, bare fordi dit undertøj passer sammen. Men det virker – prøv det!

 

4. Korset

 

 Hvad er et korset?

 

Korsettet er en klassiker, som kvinder altid har haft en svaghed for, fordi det på magisk vis gør taljen mindre og fjerner uønskede bump og buler.

Den smukke korsetsnøre i ryggen, gør det muligt at forme den helt perfekte timeglasfigur. Er du så heldig, at have en fin timeglasfigur i forvejen, kan du fremhæve den endnu mere. Har du en ikke-så-timeglas-agtig-figur, kan et korset virkelig gøre underværker.

 

Du kan bruge korsettet, som en smuk og elegant top med et strejf af sexyness eller du kan have den under en stram kjole og virkelig se en forskel på hvor smuk din figur bliver.

 

Der er, og har altid været, noget med mænd og kvinder med timeglasfigur - se bare på klassikere som Jessica Rabbit, Kate Upton, Betty Boop og Marilyn Monroe. Mænd finder timeglasfiguren super kvindelig og feminin.

Det er måske også derfor, at mange af vores mandlige kunder køber korsetter – de er jo nok ikke til dem selv

;-)

 

5. Bustier

 

Hvad er en bustier?

 

En bustier er ikke sååå langt fra et korset I designet. Men, hvor et korset har meget fokus på timeglasfiguren, har en bustier fokus på barmen og på at give den et flot løft. Bustieren giver et meget fast hold på barmen og fungerer som en bh.

 

Der findes flere forskellige designs. Nogle har et langt stykke som smyger sig ned over talje og hofter, mens andre måske har et stykke på 4-5 cm. under selve bh’en – uanset hvor langt stykket under bh’en er, så er det altså en bustier.

 

Endnu en detalje, som gør forskellen på korset og bustier, er lukningen i ryggen. Et korset har – som vi har været inde på – snøre i ryggen og kan tilpasses en hel del. Hvorimod en bustier typisk lukkes i ryggen med små bh hægter hele vejen ned.

 

Du har sikkert stået i en forretning med en bustier i hånden og tænkt ”Hvordan er det lige jeg skal få den lukket selv?”. Men det er faktisk ikke så slemt, som det ser ud. Du tager den bare på omvendt – altså med hægterne foran – så er den meget nemmere at lukke, og voliá så vender du den om og sætter den, som den skal!

 

6. Camisole

 

Hvad er en camisole?

 

Helt ærligt, er der overhoved nogen der ved hvad en camisole er? Nej vel. Det er sådan et ord, som vi har set rundt omkring på nettet - typisk på lingeri shops, men man kan også falde over det på almindelige shops med tøj og accessories - men vi ved ikke rigtig hvad det er...

 

Her kommer forklaringen; en camisole er faktisk bare et pænt udtryk for undertrøje - ahaaa!!

 

MEN! En camisole er som regel lavet i super lækre materialer og flotte designs. Typisk ser vi dem i satin, gerne med en masse blonder og helt tynde stropper.

 

Camisolen er meget ofte brugt, som en let top eller under en bluse, hvor man gerne vil styles op med en blondekant under.

 

Og hey, så har jeg faktisk en del camisol'er (eller hvordan man nu siger det i flertal) hængende - de er jo et mega must-have!

 

7. Negligee

 

Hvad er en negligee?

 

Ordet negligee er faktisk ret old-school. Det er fransk og stammer helt tilbage fra 1800 tallet, hvor negligee’en blev introduceret, som en lang gennemsigtig natkjole, lavet i de fineste lette materialer og blev brugt i soveværelset.

I 1920’erne fik negligee’en et ’face-lift’ og kunne nu fås i materialer som satin og blonde. Negligee’en blev også kortere og gik typisk til knæene.

 

Med tiden er negligee’en blevet kortere og findes nu i mange varianter. Den minder lidt om en natkjole, men er i meget mere delikate og lette materialer.

 

Hvis du skal finde noget lækkert lingeri til soveværelset, er en negligee altid en knock-out vinder! Den er let som en fjer, blød som.. (virkelig blød), den smyger sig smukt om kroppen og er fantastisk at have på.

 

Er vi blevet klogere?

MEGET :-)

 1. Har du også overvejet og haft lyst til lidt dirty-talk i soveværelset - at være lidt fræk og provokerende? Men du er ikke sikker på, om din mand er til den slags? Måske har du endda prøvet det et par gange og er stadig lidt usikker på om det er et hit?

  Pigerne på COAX kontoret havde snakken og vi besluttede os for, at finde svaret på om mænd er til dirty talk?

  Så hvad gjorde jeg - jeg mødtes med en ven og udfrittede ham for alle de svar vi ...

 2. Har du mod på at dele dine dybeste og frækkeste fantasier med din partner? Uanset hvor længe du og din partner har været sammen kan det, at skulle dele og udtrykke sine fantasier, kinks og fetishes være ret grænseoverskridende og en smule nervepirrende for de fleste, og muligvis også føles en smule risky.. right?

   

  Men hvis du er bekymret for, at du er til noget din partner vil rynke på næsen over, så kan du godt pakke de tanker væk igen. Det du er til, er måske mere ...

 3. Vi har fundet 4 must-have shapewear styles, i 4 flotte hudtoner, så der er noget til alle kvinders smukke glød. Du finder top & bike shorts sæt (dem som Kardashian søstrene har gjort SÅ populære), tubekjolen som er et must-have i alle pigers klædeskab, en virkelig lækker body romper og et top & trusse sæt. Alle dele er super alsidige og kan både bruges som shapewear under tøjet eller styles som en del af dit out-fit!

   

  Vigtigst af alt, så er priserne skruet helt ned - så du ...

 4. Som kvinde i et seksuelt forhold, har du sikkert tænkt på at prøve noget nyt og afvige lidt fra jeres regelmæssig sex rutiner. Men har du rent faktisk gjort noget ved det? Vi er alle sammen lidt nervøse for at prøve nye ting – og muligvis en smule bange for at være ude af kontrol? just asking.. -  men der er altså bare noget helt særligt ved, at have en ny seksuel oplevelse med din partner, som virkelig kan sætte gang i følelserne, forholdet, intimiteten og i må...

 5. Valentines Day er lige rundt om hjørnet – og ja! denne ’højtid’ er der lige så mange meninger om, som der er smukke modeller på vores hjemmeside.

  Vi er selvfølgelig all-in på Valentines Day og ser det som en helt perfekt mulighed (læs: undskyldning) for at shoppe det lingeri, som er SÅÅ smukt, men ikke super praktisk – for det er lige præcis denne dag det skal på! Om du er til det romantiske røde blonde lingeri, en sexet bodysuit eller bondage inspireret lingeri – så har vi fundet de helt ...

 6. Her kommer 6 gode råd til dig, der gerne vil passe ekstra godt på dit smukke lingeri

   

  #1

  Køb to par trusser til hver bh. Bh'en kan ofte bruges i to eller flere dage, mens trusserne skiftes dagligt. På denne måde vil du altid have et matchende undertøjssæt. (Pssst... mange sæt har både brief og string trusser - du kan jo evt. tage et par af hver).

   

  #2

  Kontroller dine bh mål regelmæssigt - helst hver 6 måned - for at sikre, at dine bh'er ...

 7. Jeg har stillet alle de “dumme” spørgsmål om bh’er og bh størrelser
  – så du ikke behøver at spørge!

  Af en eller anden grund, er det at købe en bh og finde sin bh størrelse, en af de mest komplicerede processer EVER! Så jeg satte mig for at opsøge og spørge de super dygtige lingeri eksperter i samtlige undertøjsforretninger og hive så meget ekspertviden ud af dem, som overhovedet muligt.

  Så scroll videre ned for noget seriøs viden om bh størrelser!

   

  ...
 8. Lingeri føles fantastisk og giver os et boost, som ikke helt kan beskrives. Men, ikke alt lingeri passer til alle.

  Så, hvordan finder du ud af hvilket lingeri, der passer til dig? Jo, først og fremmest er det vigtigt, at du er bevidst om hvilken kropsfigur du har og vælger dit lingeri ud fra den (og ikke ud fra hvad, der ser pænt ud på bøjlen eller modellen der har det på). Og tro mig når jeg siger, at det, at vælge lingeri ud fra sin kropsfigur, gør HELE forskellen ...

 9. 11 ting mænd aldrig vil forstå om bh’er (fra en mands synspunkt)

  "Hvordan får I dem overhoved på selv?"

   

  COAX pigerne har haft fornøjelsen af, at få en mands synspunkt på en af vores aller bedste "Frenemies" - bh'en.

  Vi har fået ham til, at knytte nogle tanker og ord omkring bh'en, og alt det mænd ikke forstår (og nok heller aldrig kommer til at forstå) omkring bh'en og kvinders love/hate forhold til den.

  Og det har virkelig(!) været sjovt - læs med her!...

 10. Og hvordan du fixer det!

   

  1. Bh omkredsen er for løs.

  Når du køber en stropløs bh, er det vigtigt, at du går mindst en størrelse ned i omkredsen. Du skal gå en størrelse længere ned i omkredsen, end du normalt ville, for at kompensere for den manglende støtte du ellers får fra stropperne på din almindelige bh. Det vigtigt, at du får en stropløs bh, der er så stram som muligt, men uden at den bliver ubehagelig at have på, selvfølgelig. ...

loading icon