UDSALG 💕 UDSALG 💕 UDSALG

24 Date idéer til de kolde vinter måneder

Vinteren er over os og rosé sæsonen er slut. Men hvem siger, at det skal være kedeligt, bare fordi vi nu er låst fast indenfor? Mens vejret udenfor er koldt, gråt og vådt, kan du og din partner jo sagtens skabe varme, hygge og intimitet indenfor.

Vi giver dig 24 date idéer, der helt sikkert vil få varmen, hyggen og temperaturen til at stige indenfor, mens temperaturen bare falder og falder udenfor.

20 Date idéer til de kolde vinter måneder

1. Mad med kærlighed

De kolde vinteraftener er det helt perfekte tidspunkt til, at gå i køkkenet og lave en lækker varm ret - det kunne f.eks. være retten 'Brændende kærlighed' eller en dejlig varm græskar-suppe. Lidt brød til, vin i glassene og voilá — middagen er serveret.

2. Spil ’sandhed eller konsekvens’

Uanset om I har været sammen i 6 måneder eller 6 år, kan I altid bruge det kølige vejr, som undskyldning for at lære hinanden lidt bedre at kende. ’Sandhed eller konsekvens’ (eller ‘jeg har aldrig’) er en rigtig sjov måde, at få din partner til at åbne lidt op på - det er sjovt og kan samtidig hurtigt få temperaturen til at stige i stuen.

3. Øl eller vin smagning for to

På vej fra arbejdet, køber du nogle forskellige øl eller vine med hjem. Find nogle nye og spændende, som ingen af jer har smagt før.

4. Arranger en spil aften

Frem med det gode gamle Scrabble, Tegn & Gæt, Matador eller et sæt spillekort. Sæt noget musik på og åben en flaske vin. Det er en budget venlig og low-key måde, at bruge en kold vinteraften med din partner på. Er du ikke så meget til gamle brætspil eller 500? Så kan I istedet lægge et puslespil sammen. Total hygge!

5. Find en brændeovn

Uanset om du har en brændeovn derhjemme, i sommerhuset eller I bliver nødt til, at tage på en hyggelig vinstue for at finde en brændeovn, så bliver det ikke mere hyggeligt end de knitrende lyde og den dejlige varme på en kold vinteraften - og nå ja, en irish coffee i den ene hånd og din partner i den anden.

6. Pynt op til jul sammen

På med Wham's ’Last Christmas’ og frem med julepynten. I december måned, er det oplagt - og næsten også en nødvendighed - at lave en hyggelig date night med julepynt, gløgg og honninghjerter. Husk at hænge din julesok, så han kan se den!

Pynt op til jul date

7. Weekend get-away

Frem for at booke et fly til varmere himmelstrøg, kan I omfavne vinteren og den sneklædte natur, og tage i sommerhus et sted i Danmark eller Sverige (hvis I vil lidt længere væk)! Lej et sommerhus eller en hytte for en weekend og tag på en hyggelig roadtrip, med en god playliste på i bilen. Lad elektronikken blive hjemme (og sluk mobilerne), for at få en rigtig get-away følelse. Ja, okay, det kræver godt nok, at I skal ud af huset. Men sørg for at have fyldt op med forsyninger af snacks, vin og andre nødvendigheder, så I ikke skal forlade hytten, når I først er kommet frem til jeres destination.

8. Planlæg en rejse

Har I ikke mulighed for at komme væk en weekend? Planlæg istedet en rejse eller en weekend tur, som I kan tage på om nogle måneder. Besøg jeres favorit rejse-booking side eller gå på opdagelse blandt de hundredevis af rejseblogs der findes på nettet. Find ud af hvad I sammen, godt kunne tænke jer at opleve og se - og gå så i gang med at planlægge. Forventningens glæde kan være mindst lige så stor!

9. Cuddle up under dynen til en film aften

Kravl tæt sammen på sofaen i comfy nattøj og hiv dynen ind, så I rigtig kan få varmen. Sæt den dér film på, som I så længe har talt om at se. For at give hele movie-night stemningen et ekstra skub opad, kan I prøve en gourmet popcorn opskrift (der er nogle virkelig lækre opskrifter HER)

Movie Night date

10. Lav cocktails

Har I ikke lyst til, at tage den kolde tur ind til byens barer for at få cocktails? Lad baren komme til jer! White Russians og Margaritas? Ja, tak! Lav jeres yndlings drinks hjemme i køkkenet og hav jeres egen lille private cocktail party! Så skal I heller ikke bekymre jer om alkohol promiller eller taxa ventetider.

11. Get it on!

Uhm, findes der en bedre måde, at få varmen på end en lille ’love sesh’? - måske med lidt sexlegetøj...

12. Eksperimenter med is

Har I fået en ismaskine i bryllupsgave? Måske har du tilfældigvis en stående, fordi… ja, bare fordi du ELSKER is? Find nogle lækre ingredienser i supermarkedet, og når I har nogle timer (det her projekt tager helt sikkert nogle timer), eksperimenter med nogle anderledes og lækre smags nuancer. Så kan det godt være, at det er koldt udenfor, men du og din partner vil helt sikkert kunne skabe en masse hygge og varme sammen om det her lille projekt indenfor… Så, spis en masse is og drøm jer væk til sol og varme.

13. Morgenmad på sengen

Hvem siger at en date skal være om aftenen? Hvis I vågner op og faktisk helst bare vil blive under den varme dyne sammen, så er det nu I skal bestille en lækker take-away morgenmad (på mange take-away apps kan man bestille brunch, yay!). I kan også selv kravle ud af sengen og smutte i morgenkåbe og uldsokker, lave en MUMS morgenmad og skynde jer tilbage under dynen med alle forsyningerne. Lad morgenen forsvinde væk i jeres snak, snuggle og en ekstra lille snuetur.

14. Lær noget nyt!

Hvis I skulle risikere at sne inde (…det kan jo ske), så skal de lidt tungere skyts findes frem, for ikke at blive helt bims og en smule ’stir crazy’. Frem med vores alle sammens bedste venner, Google og YouTube, og søg efter gør-det-selv eller DIY videoer på noget I aldrig har prøvet før. Det kan være en helt crazy trænings rutine eller danse moves, der ser fuldstændig gak ud. I vil komme til, at grine SÅ meget af (nå, nej, med) hinanden, at I glemmer alt om snestorm og minusgrader.

15. Hold en improviseret fest for to

Sæt en lækker slow dance playliste på og dans aftenen væk. I kan også sætte en god gammel playliste på og spille musik fra jeres ‘gode gamle teenage dage’ - det vil bringe gode gamle minder og historier frem, som I kan dele med hinanden. Uanset hvad I er til, er musik og dans noget der kan sætte gang i jeres egen lille private fest. A little movin’ and groovin’ never hurt anyone!

 Danse date for to

16. Spa date derhjemme

Hvis I er så heldige, at have en spa eller et stort badekar derhjemme, så er spa date en oplagt mulighed! Lav et lækkert boblebad for to, med dejlige olier eller badesalt. Tænd nogle levende lys (det er først rigtig hyggeligt, når der er ild i noget), sæt en playliste på med noget afslappende og musik, og nyd hinandens selskab. En flaske vin ville ikke være en dum idé at tilføje.

17. Lav portrætter af hinanden

Måske er I begge to super kreative, måske er I overhovedet ikke kreative, måske er én af jer kreativ. Uanset hvad, vil der komme noget rigtig sjovt ud af, at sidde overfor hinanden med papir og blyant, og studere hinandens træk, mens I på den mest kreative og på bedste vis forsøger at lave et portræt af hinanden. Spændende at se hvad der bliver fremhævet.. og om det ender med at ligne Gurli Gris.

18. Slå lejr op i stuen

Nej, det er ikke kun en leg for børn - det kan være mindst lige så hyggeligt for voksne! Frem med soveposerne og byg en hule af tæpper og puder. Sluk lyset og frem med alle stearinlysene og en masse skumfiduser, så I kan lave S’mores over ilden (Ansvarsfraskrivelse: nogle stearinlys er giftige, at grille skumfiduser over - det må I lige undersøge inden I går i gang). Og det bedste af det hele? Ingen insekter og krible-krabler at bekymre sig om!

19. Bag lækre kager

Op til jul, er det helt oplagt, at bage en masse lækre julekager! Selvom I ikke er de store bagemestre, kan I komme langt med teamwork og de der kage-kit hvor alt er målt af og vejet. Det er super hyggeligt, at lave og skabe noget sammen (især kage!) Og så kan I jo få testet af, hvor godt og tæt I kan finde ud af at arbejde sammen… opskriften på en lækker aften.

Bag kage date

20. Spil Strip Poker

Sååå, det ser ud som om, der ikke er andre hjemme end jer to.. Frem med vinglassene og gør klar til en omgang strip poker ved spisebordet, og kryds så fingre for, at du får den bedst mulige hånd. Alle former for strip-lege er en sjov måde, at indlede forspil på - særligt når du har hele natten foran dig.

21. Find en ny serie sammen

Vinter, mørke og kulde kalder på serier - så frem med Netflix, HBO, HayU eller hvad I er til og gå seriernes trailere igennem sammen. Der er ikke noget bedre end en god, underholdende og spændende serie - nåh jo, en god serie-partner er også skønt! Vælg en serie, som ingen af jer har set, men som ALLE taler om.

22. Lækker massage efter eget valg

Hovedbunds massage, fod massage, nakke/skulder massage, full-body massage - bring it on! Tænd nogle stearinlys, find en skøn olie/creme frem og læg dig godt til rette på sengen. Helt ærligt, findes der noget bedre end at få massage og samtidig mærke hænderne fra den du elsker, glide hen over din krop?!

23. Lav juledekorationer

December er hjerternes fest og tid til glimmer, glitter og GRAN! Lav en fin adventskrans eller juledekoration sammen. Det er altid dejligt og lidt hyggeligere, at se på noget I har lavet sammen. I kan også tage den skridtet videre og lave den helt store klippe/klistre date med julehjerter, lim-stifter, guirlander og hvad der ellers hører til!

24. Bare nyd hinanden!

At være gift eller bare det, at have været i et forhold rigtig længe, gør ofte at vi lidt glemmer os selv og dem vi var sammen i starten af vores forhold - vi er blevet så voksne og alt kører på rutinerne. Brug de kolde og mørke aftner på, at finde tilbage til ’bare at have det sjovt sammen’. Glem vasketøjet, pyt med om det er hjemmelavet mad - bestil noget take-away og bliv hjemme sammen i jeres comfy PJ’s hele dagen. Nogle gange er en hel dag, hvor I laver absolut ingenting, præcis det I trænger til..