0,00 DKK
English

Sådan finder du den rigtige bh størrelse!

Hvordan måler man bh størrelse?

Jeg har stillet alle de “dumme” spørgsmål om bh’er og bh størrelser
– så du ikke behøver at spørge!

Af en eller anden grund, er det at købe en bh og finde sin bh størrelse, en af de mest komplicerede processer EVER! Så jeg satte mig for at opsøge og spørge de super dygtige lingeri eksperter i samtlige undertøjsforretninger og hive så meget ekspertviden ud af dem, som overhovedet muligt.

Så scroll videre ned for noget seriøs viden om bh størrelser!

 

First thing first:
Hvordan ved jeg om min bh har den rigtige størrelse?

"Din bh prøver at tale til dig – det er sådan jeg ser det” siger Carina (mit første ekspert offer).

"Du skal først og fremmest lægge mærke til hvad det er, der har generet dig ved din bh i løbet af dagen. Så inden du flår bh’en af, når du træder ind af døren efter arbejde – hvilket de fleste af os nok kan nikke genkendende til (guilty!) – så stop lige op og noter dig, hvad der har generet dig i dag (og her taler vi altså kun om bh’er og ikke Lars fra regnskab, som er SÅ irriterende). Generer bh hægten i ryggen? Kradser den? Skærer bh bøjlerne ind i huden? Hvor skærer bh bøjlerne ind – i siden eller mellem brysterne? Glider bh stroppen ned hele tiden (dér var mit problem)?

Du ved at du ikke er helt tilfreds med din bh, men vi kvinder har som regel såååå travlt med alt muligt andet, at vi ikke får gjort noget ved det og så har vi samme problem igen i morgen.

Nu har vi anerkendt problemet - det er første step på vejen.

 

Okay got it!
Har du et hurtigt trick til, at finde ud af hvad der er galt med min bh?

”Du kan tage T-shirt testen." foreslår Carina. "Når du tager en stram hvid t-shirt på, kan du meget nemt se dine problemer.

Det kan være skålens topkant, der løber med opmærksomheden, fordi den gaber. Det kan også være at bh stropperne eller bøjlen gnaver ind i huden  - ingen af dele ser særlig pænt ud, når du har en hvid t-shirt på." siger hun.

Smart! Jeg kan tydeligt se hvilke problemer jeg har og jeg er så klar til at sætte ind. Videre til mit næste offer - Natalie.

 

T-shirt testen

Hvordan vil du - som professionel - måle min bh størrelse?

”Typisk, vil jeg måle omkredsen under barmen – omkring dine ribben- og omkredsen henover din barm. Det giver mig din omkreds og din skål størrelse. Men der er mere end det.”

"Jeg gør mere end blot at måle dig. Jeg kigger også på din kropsform, din brystform og hvor langt dine bryster sidder fra hinanden" siger Natalie. "Jeg kigger også på hvilket mærke, den bh du har på, er fra og på hvilken størrelse du tror du er.”

 

Hov vent!
Er der forskellige brystformer?

Ja, der findes 7 brystformer - der findes mange flere, men der er 7 som vi altid tager udgangspunkt i.

 

Find din brystform

 

Slanke bryster

Slanke bryster er som regel fyldigere for neden og en del fladere foroven. Slanke bryster er også længere, end de er brede. Det kan derfor være svært for piger med slanke bryster, at finde en god bh. Mit råd er, at købe en bh med en lidt større skål. Har din bh en lidt større skål, kan den ’samle hele brystet op’, når du justerer stropperne, og dine bryster kommer til at syne mere fyldige!

 

Klokkeformede

Klokkeformede bryster er meget lig de slanke bryster, men er en del større og derfor mere volumniøse.

  

Runde bryster

Dine bryster er runde, når de fylder lige meget foroven og forneden.
Har du runde bryster, kan du stort set vælge og vrage bh’er på alle hylder! Lucky you!

Dine bryster er lige, de er symmetriske og de sidder lige hvor de skal. Du er faktisk også så heldig, at du slet ikke behøver en bh!

Piger der får lavet bryster, vælger som regel enten runde implantater eller dråbeformede implantater.

 

Øst-Vest bryster

Peger dine brystvorter ud til siderne? Så har du højst sandsynligt Øst-Vest bryster.
Men det behøver ikke kun være dine brystvorter, der vil i hver sin retning – det er i de fleste tilfælde hele brystet, der prøver at stikke af i hver sin retning.

 

Asymmetriske bryster

De fleste kvinders bryster er faktisk asymmetriske – det gælder både størrelsen og formen. Men det er dog sjældent, at forskellen er så stor, at man skal ud og investere i speciel bh’er.

Synes du at dine bryster er tydeligt asymmetriske, er et godt tip, at købe en bh med pads (puder/indlæg), her kan du tage den ene pad ud og derved give ekstra fylde til det mindste af dine bryster.

 

Dråbeformede bryster

Dråbeformede bryster giver sig selv -  de er formet som dråber. Brysterne er runde og en smule smallere foroven. Det er typisk også det plantat, man får lagt ind, når man skal have lavet silikonebryster – men det er en helt anden snak.

 

'Side-Set' bryster

Er der et lidt større mellemrum mellem dine bryster? Så kan du kalde dem for ’side-set” bryster. ’Side-set’ brysterne er typisk mere voluminøse end øst-vest bryster og brystvorterne prøver heller ikke at stikke af på samme måde.

 

Okay... så det betyder altså noget, hvilken brystform jeg har?

"Folk er altid meget fokuseret på bh størrelsen, som står i bh’en – omkredsen og skålen – og de to størrelser betyder selvfølgelig noget" siger Natalie. "Men brystformen og bh typen er også utrolig vigtig at have med i regnestykket. ” Puhhh, det bliver ikke ligefrem mere simpelt…

Natalie fortsætter “For eksempel kan kvinder med øst-vest eller ‘side-set’ bryster, som derfor har et bredere mellemrum mellem brysterne, ikke have bh’er med bøjle, der er lavet til at følge hele brystet. De skal derimod finde en bh med en kortere bøjle i skålen, som stopper under brystet i stedet for at følge brystet hele vejen rundt.

 

Bh med kort bøjle

 

Lad os lige vende tilbage til bh størrelserne igen!

Jeg bruger 75B, men jeg synes at omkredsen er for løs, skal jeg så vælge en 70B?

"Nej. Der findes et koncept vi kalder ’sister-sizing’. Det er et koncept, som ingen rigtig kender - eller forstår for den sags skyld." kommer det fra eksperten(!)

"Men lad mig forklare det med udgangspunkt i din størrelse; en 75B er det samme som en 70C -  70C har bare en kortere omkreds. Hvis du går den anden vej og skal en størrelse op, vil en 80A også være en B skål - den har bare en større omkreds."

 

… okay, nu er jeg virkelig forvirret! Kan du lige forklare det igen (og måske pensle det ud og bøje det i neon)?

 

”Det korte af det lange er, at skålen B ikke er samme størrelse i en 70B og i en 75B. Skålens størrelse ændrer sig afhængig af omkredsen.” forklarer (en meget tålmodig) Natalie.

 

Ahaaaa! Det vil sige, at jeg skal faktisk prøve en 70C – altså ned i omkreds og op i skål. Så vil skålen være samme størrelse som min 75B?

”Ja!”

Okay, nu tester vi lige eksperten.

Lad os så sige, at du skal have en skål størrelse mindre end 80A. Hvad så?

"Hvis du bruger bh størrelse 80A, men ønsker en mindre skål størrelse, så skal du have en 80AA."

- bum bum hun har svar på det hele!

 

Hov vent, dobbelt bogstaver betyder at skålen er mindre? Jeg troede det betød at skålen var større – ligesom DD.

"Hvis du bruger en A skål og vil have skålen mindre, bliver det dobbelt, tredobbelt, firdobbelt – jo mere dobbelt, jo mindre skål.” siger Natalie og fortsætter ”Men i den modsatte end af skalaen, er det som du tror – der er en DD dobbelt så stor som en D.

Det er meget forvirrende og faktisk hører DD og DDD slet ikke til i de europæiske størrelser – de er amerikanske, men har fået sneget sig ind hos os alligevel. Meget muligt med den mere og mere udbredte bh shopping på nettet.”

 

Men hvad er DD og DDD så i vores skema?

”DD er det samme som vores E skål og DDD svarer til vores F skål." - hun er dygtig, no wonder de kalder hende ekspert.

 

BH skål - Europa Vs. USA

 

 

Nu prøver vi lige en ny ekspert, Louise -  og ser om hun kan hjælpe mig med mit bh problem.

 

Mit problem er, at mine bh stropper ryger ned hele tiden.
Hvad skal jeg gøre?

"En af grundene til at dine bh stropper falder ned, kan være fordi du enten har smalle eller skrå skuldre" forklarer Louise. "Hvis det er tilfældet, vil jeg klart anbefale dig en halterneck bh eller en bh med aftagelige stropper – så kan du krydse stropperne på ryggen. Det vil løse dit problem.”

 

“Du kan også prøve at justere dine bh stropper og se om det hjælper. Bh stropperne bliver løsere jo mere du bruger bh’en og derfor skal du altid huske, at justere dem en gang imellem."

 

Louise fortæller også, at rigtig mange kvinder køber bh’er online og aldrig tilpasser stropperne efter deres egne mål, når de modtager dem.

 

Bh med halterneck

 

Hvor mange bh’er skal jeg have?

"Du har sikkert omkring 20 bh’er liggende I din skuffe, inklusiv dem du købte for 10 år siden. Du behøver slet ikke så mange" siger Louise. “Jeg anbefaler 2-3 neutrale t-shirt bh’er - i den farve, som er tættest på din hudtone. Det er dem der skal arbejde for dig på daglig basis – hverdags bh’en. Herefter anbefaler jeg en sort eller farvet t-shirt bh - for at få lidt variation. Du skal også have en hudfarvet og en sort stropløs bh, og en lækker behagelig bh uden bøjle - en bralette bh - til de comfy stunder. Det er 7 bh’er, som du efter mening skal have i din skuffe.”

 

Okay, Louise glemte så lige alle de flotte og frække bh’er, som man SKAL have og kun har på én gang. Og hvad med alle impuls-køb bh’erne?! Hmmm, jeg ved ikke helt om jeg er med på de 7 - måske kan vi mødes på midten og sige 14..

 

Hvor mange bh'er skal jeg have?

 

Kan man have den samme bh på hver dag?

Please, lad være med det! Ifølge Louise, strækker man i det elastiske materiale, som bh’en er lavet i, når man har bh’en på. Bh’en har brug for 24 – 48 timers pause for, at kunne trække sig sammen igen.

Hvis du har bh’en på flere dage i træk, vil den ikke holde formen i meget mere end et par måneder. Derfor anbefaler hun også at man har 3 hverdags bh’er at skifte mellem.

 

Jeg hader at vaske tøj… 

Hvor tit skal jeg vaske mine bh’er?

"Det afhænger selvfølgelig af hvor tit du har dine bh’er på. Hvis du har dem på flere gange om ugen, så skal du helt sikkert vaske dem én gang om ugen. Hvis du ikke har dem på så tit, behøver du heller ikke vaske dem så tit." - okay, jamen det giver jo sig selv.

"Men det er meget individuelt, og er du en der sveder meget, vil jeg anbefale at du vasker oftere. Vi er alle sammen forskellige og det er vores krop også."

 

FYI - jo oftere du vasker dine bh’er, jo hurtigere bliver de slidte og går ud af form.

 

Hvordan skal jeg vaske mine bh'er?

Jeg har hørt, at man skal håndvaske sine bh'er - men er det virkelig nødvendigt?

 

"Teknisk set, ja. Men vi ved alle sammen, at det får vi ikke gjort – de ryger med vasketøjet i maskinen." - så blev man lige busted. Jeg siger ikke noget og lytter videre.

"Det bedste du kan gøre, når du vasker dine bh’er i vaskemaskinen er, at lægge dem i en vaskepose. På den måde undgår du, at de hænger fast i eller bliver viklet sammen med noget andet."

 

Jeg har hørt, at man under ingen omstændigheder, må putte dem i tørretumbleren - hvorfor?

"Varme er bh’ens fjende nr. 1. Alle bh’er har en smule spandex i materialet – det er det, som gør at din bh er elastisk og holder formen - og varme ødelægger spandex."

 

Må man putte sin bh i tørretumbleren?

 

Jeg siger tusind tak for alle 3 pigers tid, råd og vejledning!

Så blev jeg så meget klogere, på hvordan man finder sin bh størrelse - og nu skal jeg på jagt efter en halterneck bh, så jeg slipper for at mine bh stropper glider ned. Yay!

 1. Har du også overvejet og haft lyst til lidt dirty-talk i soveværelset - at være lidt fræk og provokerende? Men du er ikke sikker på, om din mand er til den slags? Måske har du endda prøvet det et par gange og er stadig lidt usikker på om det er et hit?

  Pigerne på COAX kontoret havde snakken og vi besluttede os for, at finde svaret på om mænd er til dirty talk?

  Så hvad gjorde jeg - jeg mødtes med en ven og udfrittede ham for alle de svar vi ...

 2. Har du mod på at dele dine dybeste og frækkeste fantasier med din partner? Uanset hvor længe du og din partner har været sammen kan det, at skulle dele og udtrykke sine fantasier, kinks og fetishes være ret grænseoverskridende og en smule nervepirrende for de fleste, og muligvis også føles en smule risky.. right?

   

  Men hvis du er bekymret for, at du er til noget din partner vil rynke på næsen over, så kan du godt pakke de tanker væk igen. Det du er til, er måske mere ...

 3. Vi har fundet 4 must-have shapewear styles, i 4 flotte hudtoner, så der er noget til alle kvinders smukke glød. Du finder top & bike shorts sæt (dem som Kardashian søstrene har gjort SÅ populære), tubekjolen som er et must-have i alle pigers klædeskab, en virkelig lækker body romper og et top & trusse sæt. Alle dele er super alsidige og kan både bruges som shapewear under tøjet eller styles som en del af dit out-fit!

   

  Vigtigst af alt, så er priserne skruet helt ned - så du ...

 4. Som kvinde i et seksuelt forhold, har du sikkert tænkt på at prøve noget nyt og afvige lidt fra jeres regelmæssig sex rutiner. Men har du rent faktisk gjort noget ved det? Vi er alle sammen lidt nervøse for at prøve nye ting – og muligvis en smule bange for at være ude af kontrol? just asking.. -  men der er altså bare noget helt særligt ved, at have en ny seksuel oplevelse med din partner, som virkelig kan sætte gang i følelserne, forholdet, intimiteten og i må...

 5. Valentines Day er lige rundt om hjørnet – og ja! denne ’højtid’ er der lige så mange meninger om, som der er smukke modeller på vores hjemmeside.

  Vi er selvfølgelig all-in på Valentines Day og ser det som en helt perfekt mulighed (læs: undskyldning) for at shoppe det lingeri, som er SÅÅ smukt, men ikke super praktisk – for det er lige præcis denne dag det skal på! Om du er til det romantiske røde blonde lingeri, en sexet bodysuit eller bondage inspireret lingeri – så har vi fundet de helt ...

 6. Her kommer 6 gode råd til dig, der gerne vil passe ekstra godt på dit smukke lingeri

   

  #1

  Køb to par trusser til hver bh. Bh'en kan ofte bruges i to eller flere dage, mens trusserne skiftes dagligt. På denne måde vil du altid have et matchende undertøjssæt. (Pssst... mange sæt har både brief og string trusser - du kan jo evt. tage et par af hver).

   

  #2

  Kontroller dine bh mål regelmæssigt - helst hver 6 måned - for at sikre, at dine bh'er ...

 7. Lingeri føles fantastisk og giver os et boost, som ikke helt kan beskrives. Men, ikke alt lingeri passer til alle.

  Så, hvordan finder du ud af hvilket lingeri, der passer til dig? Jo, først og fremmest er det vigtigt, at du er bevidst om hvilken kropsfigur du har og vælger dit lingeri ud fra den (og ikke ud fra hvad, der ser pænt ud på bøjlen eller modellen der har det på). Og tro mig når jeg siger, at det, at vælge lingeri ud fra sin kropsfigur, gør HELE forskellen ...

 8. 11 ting mænd aldrig vil forstå om bh’er (fra en mands synspunkt)

  "Hvordan får I dem overhoved på selv?"

   

  COAX pigerne har haft fornøjelsen af, at få en mands synspunkt på en af vores aller bedste "Frenemies" - bh'en.

  Vi har fået ham til, at knytte nogle tanker og ord omkring bh'en, og alt det mænd ikke forstår (og nok heller aldrig kommer til at forstå) omkring bh'en og kvinders love/hate forhold til den.

  Og det har virkelig(!) været sjovt - læs med her!...

 9. Og hvordan du fixer det!

   

  1. Bh omkredsen er for løs.

  Når du køber en stropløs bh, er det vigtigt, at du går mindst en størrelse ned i omkredsen. Du skal gå en størrelse længere ned i omkredsen, end du normalt ville, for at kompensere for den manglende støtte du ellers får fra stropperne på din almindelige bh. Det vigtigt, at du får en stropløs bh, der er så stram som muligt, men uden at den bliver ubehagelig at have på, selvfølgelig. ...

loading icon